Ρεπουμπλικάνοι αλλά και Δημοκρατικοί γερουσιαστές, καλούν με επιστολή τους, τον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να μπλοκάρει την κατασκευή του αγωγού «Nord Stream 2» που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία.

«Σας γράφουμε για να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τη συνεχιζόμενη κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στη Γερμανία. Είμαστε αντίθετοι στο Nord Stream 2 και καλούμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της για να εμποδίσει την κατασκευή του». Αυτά αναφέρουν οι γερουσιαστές στην επιστολή τους που έστειλαν τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin και τον υφυπουργό Εξωτερικών John Sullivan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιστολή δημοσίευσε η εφημερίδα «Washington Examiner» και σ΄αυτήν προειδοποιούν την αμερικανική κυβέρνηση πως έτσι η Ρωσία θα μονοπωλήσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά.

Την επιστολή υπογράφουν 39 γερουσιαστές και προειδοποιούν έτσι για το έργο που κατασκευάζει η ρωσική κρατική εταιρία Gazprom με κοινοπραξία άλλων ευρωπαϊκών εταιριών θέτοντας σε αμφισβήτηση την προσπάθεια προώθησης του αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Για πάρα πολλά χρόνια τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν όμηροι στην ρωσική πολιτική πίεση και την εξάρτησή τους από την Gazprom που παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για να ζεσταίνονται τον χειμώνα οι Ευρωπαίοι πολίτες» γράφουν στην επιστολή τους οι γερουσιαστές στην οποία καταλήγουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο καλύτερος τρόπος να εγγυηθούμε την μακροχρόνια ευρωπαϊκή οικονομική υγεία είναι να υποστηρίξουμε επενδύσεις από ποικιλία ενεργειακών πηγών για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των Ευρωπαίων και να υποχρεωθεί η Gazprom να διαπραγματευθεί ως παράγων της αγοράς κι όχι ως μονοπώλιο».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης