Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι πολίτες στην Ουγγαρία για την αποδοχή ή μη της μετεγκατάστασης προσφύγων, η οποία προβλέπεται από το σχέδιο ποσοστώσεων της Κομισιόν.

«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μη-ουγγρικής καταγωγής πολιτών στην Ουγγαρία, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας» είναι το ερώτημα στο ψηφοδέλτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν έχει επανειλημμένα ασκήσει έντονη κριτική στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, καλώντας τους Ευρωπαίους να τηρήσουν σκληρή γραμμή. Η Ουγγαρία ήταν το πρώτο κράτος που σήκωσε φράχτη για να εμποδίσει τις προσφυγικές ροές. Παράλληλα, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία από τις περίπου 1.300 μετεγκαταστάσεις προσφύγων που της αναλογούν βάσει του σχεδίου Γιούνκερ.

Ένα ενδεχόμενο «Όχι» θα έρθει να εντείνει τον ευρω-σκεπτικισμό για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ήδη οι Βρετανοί έχουν ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την «ευρωπαϊκή αγκαλιά» και οι Ολλανδοί έχουν απορρίψει την εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης