Ο φερόμενος για αρκετές ώρες ως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο, Αμπού Ιζαντίν, βρίσκεται τελικά στη φυλακή, καταδικασμένος για τρομοκρατική και ακραία ισλαμική δράση. Ο ίδιος, 42 ετών, μεγαλωμένος στην Αγγλία, δηλώνει ανοιχτά οπαδός του Ισλαμικού Χαλιφάτου και καταδικάστηκε για επιθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, περιλαμβανομένου «και της ενθάρρυνσης άλλων να προβαίνουν σε πράξεις τρομοκρατίας μακριά από τη χώρα τους», καθώς και για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων.

Σε βίντεο από τη δράση του, ο ίδιος προσπαθεί να… «αφυπνίσει» τους μουσουλμάνους με βάση τα ακραία του πιστεύω, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δυτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι δολοφόνοι, διαπράττουν φόνους στα εδάφη μας. Είναι βασανιστές. Αυτό κάνει και αυτή η κυβέρνηση σε εμάς.

»Το Ισλάμ είμαστε όλοι εμείς, αυτή η κοινότητα, που δεν θέλουμε να χάσουμε τα χαρακτηριστικά μας. Για αυτό είμαστε στους δρόμους σήμερα κι αυτό λέμε στους ευρωπαίους – είμαστε μουσουλμάνοι. Πιστεύουμε στο Κοράνι. Πάνω από όλα, είμαστε μουσουλμάνοι. Δεν είμαι ευρωπαίος, είμαι πάνω από όλα μουσουλμάνος.

»Και υπάρχει ένας ιδεολογικός πόλεμος κατά του Ισλάμ. Ο Ομπάμα καθοδηγεί τις Σταυροφορίες εναντίον μας. Για την ενημέρωσή σας, περισσότερες είναι οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων τώρα, παρά επί Μπους. Είναι σταυροφόροι στον πόλεμο εναντίον των μουσουλμάνων», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν θα ενσωματωθεί στον δυτικό τρόπο ζωής, καλώντας παράλληλα το πλήθος να μεταδώσει το Ισλάμ και τη Σαρία σε όλο τον κόσμο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κοινότητα μας δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθεί σε αυτή την κοινωνία. Θα φέρουμε το Ισλάμ στους δρόμους του Λονδίνου και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τρομοκρατούν την κοινότητά μας ώστε να μην ακολουθούμε τα έθιμα, τη Σαρία. Να πάει στην κόλαση η αγγλική κυβέρνηση.

»Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο των μουσουλμάνων και του Κορανίου. Θα έχουμε τη Σαρία στην Αγγλία. Μια μέρα η Σαρία θα είναι ο ανώτατος νόμος και θα επιβληθεί και στη Νέα Υόρκη. Θα κατακτήσουμε τον Λευκό Οίκο, είναι θέμα χρόνου να επιβληθεί η Σαρία στην Αμερική και στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι: Θα είστε μέρος αυτού του νικηφόρου κομβόι που θα μας οδηγήσει στη νίκη; Ή θα είμαστε Γάλλοι μουσουλμάνοι, Βέλγοι Μουσουλμάνοι, Άγγλοι μουσουλμάνοι. Ντροπή! Ο μουσουλμανισμός είναι η μόνη μας ταυτότητα.

Ήρθε ο καιρός να προτάξουμε τα στήθη μας και να πούμε ότι η αλλαγή που θέλουμε είναι η Σαρία», αναφέρει μεταξύ άλλων, ξεσηκώνοντας το πλήθος, που άρχισε να φωνάζει την κραυγή «Αλλάχ Ακμπάρ»…

Σε άλλο βίντεο, τον προσεγγίζουν οι αστυνομικοί, κι αυτός απαντάει ότι ο έλεγχος γίνεται στο πλαίσιο του γενικότερου «πολέμου» κατά των μουσουλμάνων… Όπως λέει είναι αντικείμενο ρατσισμού, επειδή είναι μαύρος και μουσουλμάνος, ενώ αν είχε άλλο θρήσκευμα, δεν θα τον πείραζε η αστυνομία.


Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης