Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν την Κυριακή πως είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν περισσότεροι καταυλισμοί για την υποδοχή νέων εκτοπισθέντων μετά την έναρξη από τις ιρακινές δυνάμεις των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές.

«Δίνουμε μάχη με τον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης νότια της Μοσούλης για να δεχτούμε εκτοπισμένες οικογένειες» ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Λίζε Γκράντε, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι ήδη δύσκολη. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε περισσότερους από 6 εκατ. πολίτες. Δεν έχουμε όλους τους πόρους που χρειαζόμαστε» πρόσθεσε.

Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση για την ανακατάληψη των συνοικιών στο δυτικό τμήμα της πόλης, που διατηρεί υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Η ανακατάληψη του ανατολικού τμήματος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Περισσότεροι από 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη και τα περίχωρά της, εκ των οποίων οι 50.000 έχουν επιστρέψει στις εστίες τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης