Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενδέχεται να αναθεωρήσει ελαφρά προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας στο 0,7% του ΑΕΠ από 0,6%, όταν δώσει στη δημοσιότητα τις νέες οικονομικές και δημοσιονομικές της προβλέψεις τον επόμενο μήνα, δήλωσε το Σάββατο η Μαρία Έλενα Μπόσκι, υπουργός αρμόδια για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η Μπόσκι είπε σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η ένωση των λιανέμπορων Confcommercio ότι η κυβέρνηση στο έγγραφό της για την πορεία της οικονομίας που θα δημοσιοποιήσει την 10η Απριλίου θα διατυπώνει μια «επιφυλακτική» πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, η οποία «θα είναι πιθανόν 0,7%» του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια και η τρέχουσα πρόβλεψη της κυβέρνησης περί ανάπτυξης 0,6% είχε θεωρηθεί γενικά αισιόδοξη όταν είχε γίνει, το περασμένο φθινόπωρο.

Πάντως, αν και τα πρόσφατα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ανομοιόμορφα, οι προοπτικές της Ιταλίας, όπως και άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, μοιάζουν να έχουν βελτιωθεί, λόγω της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, της πρόσφατης μείωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Τράπεζα της Ιταλίας πρόσφατα προέβλεψαν ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% εφέτος. Την Παρασκευή η Confcommercio έκανε μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη περί ανάπτυξης 1,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης