Έξι ημέρες μετά τη συντριβή του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις συνεχίζονται τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία οι έρευνες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Στον τόπο της συντριβής συνεχίζονται οι εργασίες περισυλλογής των υπολειμμάτων των σορών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους.

Στη Γερμανία την ίδια ώρα συνεχίζεται ο χορός των αποκαλύψεων για τη ζωή και κυρίως την κατάσταση της υγείας του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, ενώ η εφημερίδα Bild παρουσιάζει σήμερα με λεπτομέρειες τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν τη συντριβή του αεροσκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βαριά ψυχοσωματική ασθένεια

Σύμφωνα με τη Welt της Κυριακής, οι ερευνητικές αρχές της αστυνομίας του Ντίσελντορφ, συγκέντρωσαν σαφείς ενδείξεις ότι ο 27χρονος συγκυβερνήτης έπασχε από βαριά ψυχοσωματική ασθένεια και ακολουθούσε θεραπεία υπό την επίβλεψη νευρολόγων και ψυχιάτρων. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος των ερευνητικών αρχών, διευκρινίζοντας ότι ο Αντρέας Λούμπιτς αντιμετώπιζε βαριάς μορφής κατάθλιψη, όπως προκύπτει από προσωπικές σημειώσεις του πιλότου.

Οι έρευνες για την αξιολόγηση των στοιχείων που αφορούν στον γερμανό συγκυβερνήτη συνεχίζονται στο Ντίσελντορφ με τη συνδρομή και γαλλικής αντιπροσωπείας που κατέφθασε στη Γερμανία προκειμένου να ανταλλάξει και να συνδυάσει τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από τα δύο μέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, που διεξάγει τις έρευνες, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για τα ενδεχόμενα κίνητρα και τα προβλήματα υγείας που φέρεται να αντιμετώπιζε ο Αντρέας Λούμπιτς.

Συνέντευξη τύπου της εισαγγελίας έχει προαναγγελθεί για αύριο Δευτέρα. Πάντως, ο επικεφαλής της ομάδας των γάλλων ερευνητών στο Ντίσελντορφ, Ζαν Πιέρ Μισέλ επισήμανε με χθεσινές του δηλώσεις στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι «αυτή την ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας τεχνικής βλάβης» στο αεροσκάφος της Germanwings.

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης

Διαβάστε ακόμη: Στιγμές φρίκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης