Αναβάλλεται, λόγω των γεγονότων στην Άγκυρα, το ταξίδι του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς στην Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η επίσκεψη του κ. Τίμερμανς στην Τουρκία είχε στόχο την προώθηση του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για τη συνεργασία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο προσφυγικό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 15ης και 16ης Οκτωβρίου, όπου το κεντρικό θέμα είναι η μεταναστευτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Φ. Τίμερμανς παραμένει σε τακτική επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές για το θέμα αυτό και ότι η αποστολή της Κομισιόν στην Τουρκία ενδεχομένως να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείσα αν μετά τα γεγονότα στην Άγκυρα η Τουρκία παραμένει στον κατάλογο των «ασφαλών χωρών», η εκπρόσωπος αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτρό απάντησε ότι η θέση της Επιτροπής σε αυτό το ζήτημα παραμένει η ίδια και πως η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., θεωρείται «ασφαλής χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης