Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς και τους ιπτάμενους φροντιστές της Lufthansa αποφάσισε τελικά να μην πραγματοποιήσει απεργία στις 26-27 Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν το συνδικάτο και η διεύθυνση της αεροπορικής εταιρείας.

«Η απεργία που έχει ανακοινωθεί ανεστάλη και το συνδικάτο θα συμμετάσχει σε ‘συνάντηση κορυφής για την απασχόληση’» που θα διοργανώσει η εταιρεία στις 2 Δεκεμβρίου, ανέφερε το συνδικάτο στον ιστότοπό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η Lufthansa διευκρινίζει πως το συνδικάτο αναστέλλει κάθε απεργιακή κινητοποίηση τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Επειτα από εμπιστευτικές συνομιλίες που είχαν η διοίκηση του αερομεταφορέα και εκπρόσωποι του συνδικάτου, «τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία στο περίγραμμα μιας επίλυσης της διαμάχης», για τις συλλογικές συμβάσεις, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η διοίκηση της Lufthansa, προτού δώσει τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας πέντε σημείων.

Η Lufthansa χαιρετίζει ιδιαίτερα τη βούληση του συνδικάτου να συνεργαστεί προκειμένου να μειωθούν τα κόστη του προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνδικάτο εξέφρασε την ικανοποίησή του που η διεύθυνση του ομίλου εγκατέλειψε την απαίτηση να καθορίσει την ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής για την απασχόληση «μονομερώς», προειδοποίησε ωστόσο ότι οι συνομιλίες έδειξαν πως «τα προβλήματα παραμένουν».

Πριν από δύο εβδομάδες, η πιο μακρά απεργία στην ιστορία της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 4.600 πτήσεις σε 7 ημέρες, επηρεάζοντας πάνω από 540.000 επιβάτες.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει προσπάθεια αναδιάρθρωσης και μείωσης του κόστους προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair και μεταφορείς του Κόλπου όπως η Emirates ή η Etihad.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης