Η εκκλησία του Αγίου Καλλίστου, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, παραμένει ανοικτή όλη την νύχτα τις ημέρες αυτές για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι άστεγοι και να προστατευθούν από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην καθολική εθελοντική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου, και έγινε γνωστή από την ειδική υπηρεσία του Βατικανού η οποία κινητοποιείται για την βοήθεια φτωχών και αστέγων. «Στην όλη αυτή πρωτοβουλία έδωσε πράσινο φως ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος», μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Rai.

Πρόκειται για εκκλησία η οποία, στην σημερινή της μορφή, χτίσθηκε κατά τον δέκατο έβδομο αιώνα και δεν ανήκει στο ιταλικό κράτος, αλλά στην Αγία Έδρα. Νομικά δηλαδή δεν πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στην ιταλική επικράτεια. Τις ημέρες αυτές, μέσα στον ναό (όπου έχουν μεταφερθεί κρεβάτια με πολλές, ζεστές κουβέρτες και καλοριφέρ) φιλοξενούνται πάνω από τριάντα άτομα, στα οποία παρέχεται βραδινό φαγητό σε διπλανό κέντρο σίτισης, που έχει δημιουργήσει η κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ο πρωί στις οκτώ μέχρι το απόγευμα, στην εκκλησία του Αγίου Καλλίστου τελούνται κανονικά οι λειτουργίες, ενώ τους αστέγους βοηθούν -για κάθε τους πρόβλημα- εθελοντές που προσφέρουν την βοήθειά τους με κυλιόμενα ωράρια, όλο το εικοσιτετράωρο. Παράλληλα, προσπαθούν να βρουν, για τους «κλοσάρ» αυτούς της Αιώνιας Πόλης, μονιμότερες λύσεις φιλοξενίας, στις οποίες να μπορούν να στεγασθούν και στο μέλλον, όταν το σφοδρό κύμα ψύχους των ημερών αυτών, αρχίσει να υποχωρεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης