Τραγωδία δίχως τέλος εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Ινδονησία. Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή έφτασε, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης εθνικών καταστροφών, στους 1.234.

Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε τσουνάμι ύψους 6 μέτρων, το οποίο αφάνισε τη μικρή πόλη του Παλού, στη δυτική ακτή του Σουλαούεσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν φθάσει ακόμη σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο προσπαθώντας να εντοπίσουν ζωντανούς όσο το δυνατόν περισσότερους πληγέντες. Ήδη βρέθηκαν τα πτώματα 34 μαθητών που φοιτούσαν σε σχολή θεολογίας, στο βόρειο τμήμα της νήσου Κελέβης.

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν πολλά απομακρυσμένα σημεία, όπως στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου, μια από τις πιο απόμακρες περιοχές νοτιοανατολικά της πόλης Παλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κεντρικό τμήμα της Κελέβης έχει υποστεί τεράστια καταστροφή.

Ειδικοί εκτιμούν ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρουσιάζονται αλλά και των ελλείψεων σε τρόφιμα και νερό οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες εκμηδενίζονται.

Στο Παλού εθελοντές σκάβουν μαζικούς τάφους και προχωρούν στην ταφή δεκάδων νεκρών, καθώς η κατάσταση περιγράφεται πλέον ως υγειονομική βόμβα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης