Oι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους την Τετάρτη για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ συνεχίζει να προωθεί τα σχέδιά του για τον εποικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή πιθανόν θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση του Ισραήλ στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι δήλωσε πως το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η διενέργεια διαγωνισμών για την κατασκευή των εποικισμών από μέρους του Ισραήλ θα αποτελέσει «ένα ανησυχητικό μήνυμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εξέλιξη αυτή το μόνο που θα προκαλέσει είναι την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, θα απομακρύνει το Ισραήλ ακόμα και από τους στενότερους συμμάχους του, θα δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα όχι μόνο με τους Παλαιστινίους αλλά και με τις άλλες κυβερνήσεις των αραβικών χωρών με τις οποίες ο πρωθυπουργός (Μπενιαμίν) Νετανιάχου δήλωσε ότι θέλει να οικοδομήσει σχέσεις» τόνισε η Ψάκι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Επιπλέον θα «θέσει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση του Ισραήλ για την επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης έπειτα από διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης