Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι κατέθεσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE), ο μεγαλύτερος σχηματισμός της ισπανικής αντιπολίτευσης, μετά την καταδίκη του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού σε μια θεαματική δίκη για διαφθορά.

Εν τω μεταξύ , το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos, σύμμαχος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ζήτησε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά ανακοίνωσε πως θα εμποδίσει τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση να έρθει στην εξουσία με μια πρόταση μομφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την καταδίκη του συντηρητικού κόμματος του Ραχόι για διαφθορά, οι Ciudadanos θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει νέες εκλογές μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Μαριάνο Ραχόι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.Ο Ραχόι είπε πως η Ισπανία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα προκειμένου να διατηρήσει τον τρέχοντα ισχυρό ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και ότι θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία του.

«Η πρόταση μομφής στρέφεται εναντίον της πολιτικής σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα μας και εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτική αστάθεια στην Ισπανία, ανησυχεί τις Βρυξέλλες αλλά και τις αγορές τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις της Μαδρίτης με την Καταλονία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης