Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση χθες τα συριακά στρατεύματα εκτός της επαρχίας της Ράκα, στη βόρεια Συρία, έπειτα από μια αντεπίθεση που εξαπέλυσαν και η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 40 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε διάστημα 24 ωρών, γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν την 3η Ιουνίου μια επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και κατάφεραν να προωθηθούν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.
Όμως οι τζιχαντιστές τους απώθησαν εκτός των συνόρων της επαρχίας έπειτα από μια αντεπίθεση που πραγματοποίησαν πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου) έτρεψε σε φυγή τα συριακά στρατεύματα εκτός των διοικητικών συνόρων της επαρχίας Ράκα έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ» επισήμανε η μκο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Χαλιφάτο μετέφερε εκατοντάδες στρατιώτες από την πόλη της Ράκα στην Τάμπκα ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν την ανακατάληψή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση «περισσότεροι από 40 στρατιώτες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν» στις μάχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης