Εναντίον της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία η Παλαιστίνη θα προεδρεύσει στην ομάδα κρατών G77 από τον Ιανουάριο του 2019, τάχθηκε με ανακοίνωσή της η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Στην ανακοίνωσή της, η Χέιλι τονίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν ψηφίσει εναντίον αυτής της απόφασης καθώς θεωρούν ότι τέτοιες κινήσεις κάνουν κακό στην επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ και ότι δεν αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη του Οργανισμού, ούτε και από τις ΗΠΑ.

«Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι κράτος – μέλος του ΟΗΕ, ούτε είναι κράτος γενικότερα. Το σημερινό λάθος του ΟΗΕ υπονομεύει τις προοπτικές για ειρήνη ενισχύοντας την ψευδαίσθηση που έχουν κάποιοι παλαιστίνιοι ηγέτες ότι μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς άμεσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», τόνισε η Χέιλι.

Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι η Παλαιστίνη δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή ως κράτος – μέλος ου ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα G77 είναι μια συμμαχία αναπτυσσόμενων κρατών του ΟΗΕ που ιδρύθηκε το 1964 και πλέον αριθμεί 134 μέλη. Η συγκεκριμένη ομάδα ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Κράτος της Παλαιστίνης να προεδρεύσει από τις αρχές του 2019. Το 2018, της ομάδας προεδρεύει η Αίγυπτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης