Ασαφές εξακολουθεί να παραμένει το αν και σε ποιο βαθμό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχτεί τελικά ως έχει το σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015 ή αν θα κλιμακώσει τις πιέσεις της με στόχο τη λήψη μέτρων για τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος. Στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com επισημαίνεται ότι η συνάντηση των επικεφαλής των γραφείων των Επιτρόπων που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με την αδυναμία της Γαλλίας να εκπληρώσει τον στόχο του 3% ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει σαφές αποτέλεσμα.

Σύμφωνα εξάλλου με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα (1η Δεκεμβρίου), ώστε να συζητηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί. Η Επιτροπή οφείλει, ως γνωστόν, να καταθέσει τις προτάσεις της για τους προϋπολογισμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή (30ή Νοεμβρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, οι προτάσεις αυτές ενδέχεται να καθυστερήσουν. Η εφημερίδα Figaro αναφέρεται σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση για τις κυρώσεις της Γαλλίας θα καθυστερήσει μέχρι τον Μάρτιο ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη γαλλική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης