Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να μην απαντήσει τελικά στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας με απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών, όπως είχε προτείνει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Αντιθέτως, ο Πούτιν τόνισε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται να εξετάσει τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ αφού αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει η Μόσχα απέναντι στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση της Μόσχας περνούσε στην αντεπίθεση και διά στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωνε ότι η Ρωσία θέλει να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες.

Η δήλωση Λαβρόφ ήρθε λίγες ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και να επιβάλει κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και σε τέσσερις ανώτατους αξιωματούχους της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών υπό το φως των υποψιών για απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι τελειώνει τη θητεία του με «αντιρωσικό παραλήρημα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι αν και διαφωνεί με την κλιμάκωση, εντούτοις θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης