Απαγορεύτηκε στη Γαλλία, με απόφαση της Δικαιοσύνης, η προβολή της ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ «Αντίχριστος» λόγω του «σεξουαλικού και βίαιου» περιεχομένου της.

Το μέτρο ελήφθη μετά από καταγγελία της καθολικής οργάνωσης Promouvoir, η οποία προσπαθούσε να απαγορεύσει σε όσους δεν είχαν συμπληρώσει τα 18 έτη την παρακολούθηση της ταινίας. Σημειώνεται ότι αρχικά, η ταινία απαγορευόταν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον έχει διακοπεί η προβολή της, και δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής της σε κινηματογραφικές αίθουσες, τηλεοράσεις και βίντεο μέχρι να της δοθεί νέα ταξινόμηση. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι η αρχική εκτίμηση του Υπουργείου Πολιτισμού για το όριο ηλικίας ήταν λανθασμένη.

Στην ταινία του Τρίερ με πρωταγωνιστές τους με Γουίλεμ Νταφόε και Σαρλότ Γκενσμπούρ, ένας ψυχαναλυτής και η σύζυγός του, οι οποίοι έχουν χάσει πρόσφατα τον μικρό τους γιο, προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θλίψη και τα προσωπικά τους τραύματα. Καταφεύγουν σε μια απομονωμένη καλύβα μέσα στο δάσος, όπου πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον κι ο καθένας τον εαυτό του.

Αντιδράσεις και φωνές, που μιλούσαν για βία και αφιλτράριστη παρουσίαση ερωτικών σκηνών, ακολούθησαν μετά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της ταινίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η απόφαση απαγόρευσης του «Αντίχριστου» φτάνει μετά από μια σειρά αυστηρών μέτρων από το Promouvoir. Την περασμένη χρονιά την ίδια «τύχη» είχε «Η ζωή της Αντέλ» λόγω του σεξουαλικού περιεχομένου της, ενώ η οργάνωση είχε κατά το παρελθόν ασχοληθεί και με τις ταινίες «Nymphomaniac» και «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης