Η Μόσχα δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ σε κανένα επίπεδο και θεωρεί απαράδεκτες τις κατηγορίες που προσάπτει το Λονδίνο σε Ρώσους αξιωματούχους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει και μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε επίσημα για μια ακόμη φορά, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στο Σάλσμπερι, η Ρωσία δεν εμπλέκεται κατά κανένα τρόπο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τα όσα προσάπτει το Λονδίνο στην Μόσχα. «Για μας είναι απαράδεκτες οι οποίες κατηγορίες προς την ρωσική ηγεσία» συνέχισε ο Πεσκόφ υπογραμμίζοντας ότι «ούτε η ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας, ούτε η ηγεσία σε μια κατώτερη βαθμίδα και τα οποιαδήποτε δημόσια πρόσωπα (της χώρας) δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα του Σάλσμπερι, δεν τίθεται λόγος γι’ αυτό», κατέληξε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πεσκόφ αναφερόμενος στους δύο υπόπτους για την απόπειρα δολοφονίας κατά των Σκριπάλ, τα ονόματα και τις φωτογραφίες των οποίων έδωσε χθες στην δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία, είπε ότι η επαλήθευση των στοιχείων των δύο υπόπτων εκ μέρους της ρωσικής πλευράς μπορεί να γίνει, μόνο στην περίπτωση που το Λονδίνο υποβάλει επίσημα ένα τέτοιο αίτημα. Πρόκειται για συνήθη διεθνή πρακτική, είπε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι «η ρωσική πλευρά ευθύς εξαρχής πρότεινε την συνεργασία στην διερεύνηση της υπόθεσης», αλλά η «βρετανική πλευρά αρνήθηκε τη συνεργασία».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι η θέση του Λονδίνου συνίσταται στο ότι θεωρεί πως η συνεργασία με τη Μόσχα «δεν έχει νόημα» και πρόσθεσε: «Αυτή ασφαλώς είναι η κύρια φράση. Αν όμως θεωρούν ότι δεν έχει νόημα, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να εκφράσουμε τη λύπη μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης