Βρετανός δημοσιογράφος που εργάζεται στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι απελάθηκε από τη χώρα και του απαγορεύθηκε η είσοδος στο ουκρανικό έδαφος για τρία χρόνια.
Ο Γκρέιαμ Φίλιπς, που εργάζεται ως ελεύθερος συνεργάτης στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι βρίσκεται στην Πολωνία και ότι έχει απελαθεί από την Ουκρανία μετά τη σύλληψή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις ουκρανικές αρχές.
«Είμαι ελεύθερος, καλά, με έχουν απελάσει από την Ουκρανία και μου έχουν απαγορεύσει την είσοδο για τρία χρόνια επειδή δουλεύω στο RT», έγραψε ο Φίλιπς, διευκρινίζοντας: «Βρίσκομαι στην Πολωνία».
Η σύλληψη του Φίλιπς, αλλά και η αρπαγή ενός Oυκρανού δημοσιογράφου που εργαζόταν με μια ομάδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN καλύπτοντας τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, ώθησαν την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα να εκδώσουν μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία αναφέρουν ότι «οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι εξαφανίσεις δημοσιογράφων αυξάνονται εκ νέου στην ανατολική Ουκρανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης