Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο κέντρο διαλογής της εταιρείας Amazon στην Ισπανία ξεκίνησαν σήμερα απεργία, για πρώτη φορά από το 2012 οπότε και άρχισε η λειτουργία του, διαμαρτυρόμενοι για τις προτεινόμενες μειώσεις στις αποδοχές τους.

«Η απεργία ξεκίνησε χθες στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) και σε αυτή συμμετέχει το 98%» των υπαλλήλων, δήλωσε η Άνα Μπερσερουέλο εκπρόσωπος των εργαζόμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απεργία αυτή είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ως αύριο Πέμπτη και αφορά το κέντρο διαλογής στο Σαν Φερνάντο ντε Ενάρες κοντά στη Μαδρίτη, το πρώτο που άνοιξε η Amazon στην Ισπανία και το μεγαλύτερο της χώρας, όπου συγκεντρώνεται «περίπου το 40-50%» της συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Σε αυτό εργάζονται 1.000 υπάλληλοι της Amazon, σε σύνολο 1.600 σε όλη την Ισπανία, και 900 άτομα που έχουν προσληφθεί σε εταιρείες προσωρινής απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά της νέας συλλογικής σύμβασης που έχει προτείνει η Amazon, καταγγέλλοντας ότι «περιορίζει τα δικαιώματά τους» καθώς μεν προτείνει αύξηση στους μισθούς σε ποσοστό μεγαλύτερο του πληθωρισμού, αλλά παράλληλα μείωση των μπόνους για τη νυκτερινή εργασία και τις υπερωρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το συνδικάτο των εργαζομένων, δεν έχουν λάβει καμία αύξηση από το 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης