Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Άντριου Σακς, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Ισπανού σερβιτόρου Μανουέλ στη σειρά του BBC «Fawlty Towers» (Ένα Τρελό, Τρελό Ξενοδοχείο) της δεκαετίας του΄70.

Ο Σακς, ο οποίος υποδυόταν έναν σερβιτόρο από τη Βαρκελώνη στη σειρά που συνυπέγραφε ο αστέρας των Monty Python Τζον Κλιζ, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου και χθες ετάφη στο βόρειο Λονδίνο, όπως δήλωσε η σύζυγός του Μέλοντι στην εφημερίδα «Daily Mail».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τέσσερα χρόνια είχε διαγνωστεί με άνοια. Ο 77χρονος Κλιζ εξέφρασε μέσω Twitter τη θλίψη του για τον θάνατο του Σακς, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ γλυκό, ευγενικό και πράο άνθρωπο και πραγματικά εξαιρετικό φαρσέρ».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1975 και το τελευταίο στις 25 Οκτωβρίου 1979. Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Σακς στη σειρά άφησε εποχή και όπως επισημαίνει το BBC, «ο σερβιτόρος… συχνά δεν έλεγε πολλά περισσότερα από τη λέξη ”Que?” (Τι;) κι αυτό αρκούσε για να προκαλέσει το γέλιο. Όμως, αναμφίβολα η πιο διάσημη ατάκα του ήταν ”Δεν ξέρω τίποτα”».

Μετά το Fawlty Towers, ο Σακς πρωταγωνίστησε στη διάσημη βρετανική σειρά «Coronation Street» κι είχε έναν μικρό ρόλο στη σειρά του BBC «EastEnders».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2008, το BBC του ζήτησε συγγνώμη έπειτα από μία κακόγουστη φάρσα των ραδιοφωνικών παραγωγών Ράσελ Μπραντ και Τζόναθαν Ρος, οι οποίοι του άφησαν στον τηλεφωνητή χυδαία μηνύματα για την εγγονή του.

Αργότερα ο ίδιος είπε ότι το περιστατικό αυτό εξακολουθούσε να ταράζει την οικογένειά του. «Ο Μπραντ κι ο Ρος έκαναν σαν δύο αφηνιασμένοι έφηβοι που γέλαγαν με τα δικά τους αστεία, το οποίο δεν είναι κάτι που συνηθίζουν να κάνουν οι καλύτεροι κωμικοί» έγραψε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην «Daily Mail» το 2014.

Ενώ οι θαυμαστές του και οι κριτικοί εξήραν το ταλέντο του στην κωμωδία, ο ίδιος ήταν μετριόφρων σε ό,τι αφορά στον ρόλο του Μανουέλ. «Ήταν απλώς ένας ρόλος που υποδυόμουν και φαίνεται ότι προκαλούσε γέλιο στον κόσμο» είχε δηλώσει το 2014 στο BBC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης