Ο Αμερικανός ηθοποιός, Jack Klugman, γνωστός για τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, τη δεκαετία του 70’ και στις αρχές του του 80’, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του, στο Γουντλαντ Χιλ του Λος Άντζελες, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Είχε μια υπέροχη ζωή, προσπαθούσε να απολαμβάνει κάθε στιγμή από αυτή και προέτρεπε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο», τόνισε ο γιος του, Adam.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφυγε ξαφνικά αλλά ήρεμα. Τη μια στιγμή ήταν μαζί μας και την επόμενη είχε φύγει», πρόσθεσε.

Ο διάσημος ηθοποιός είχε χάσει τη φωνή του τη δεκαετία του ’80 λόγω καρκίνου στον λαιμό και κατάφερε να μιλήσει εκ νέου ύστερα από επίπονες προσπάθειες και πολύχρονες θεραπείες. Την ώρα του θανάτου του είχε δίπλα του τη σύζυγό του και τον αδερφό του.

Συγκάτοικοι από… ανάγκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jack Klugman είχε βραβευτεί με Emmy και έγινε πασίγνωστος από την αμερικανική σειρά «The Odd Couple» (1970 – 75), όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Tony Randall.

Η σειρά παρακολουθεί την καθημερινότητα δύο φίλων, οι οποίοι προσπαθούν να μοιραστούν ένα διαμέρισμα, τη στιγμή που οι ιδέες τους για το νοικοκυριό και τον τρόπο ζωής είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Ο Jack Klugman είχε ήδη πάρει μια γεύση του ρόλου όταν αντικατέστησε τον Walter Matthau στο Broadway και έχοντας ήδη δει την αντίστοιχη ταινία του 1968 όπου πρωταγωνιστούσαν ο Matthau και ο Jack Lemmon. Η χημεία του με τον Tony Randall είχε γίνει αντιληπτή από τη συνύπαρξή τους στη σειρά «Appointment with Adventure» (1955) του CBS.

Οι δυο τους δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά δίδυμα στην ιστορία της αμερικανικής μικρής οθόνης. Όταν o Tony Randall απεβίωσε το 2004, ο Jack Klugman είχε πει πως «ο κόσμος χωρίς τον Tony Randall είναι ένας κόσμος που δεν μπορώ να αναγνωρίσω πια», υπογραμμίζοντας πως μπορεί στην περίφημη τηλεοπτική σειρά να ήταν δύο αταίριαστοι χαρακτήρες, που λόγω συνθηκών καλούνται να συγκατοικήσουν, ωστόσο στη ζωή παρέμεναν δύο πολύ καλοί φίλοι.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης