Η αξία των εγγλέζικων ομάδων κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 8 δις ευρώ. Τα έσοδα των 20 ομάδων της Premier League έφτασαν τα 4,2 δις ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το ποδοσφαιρικό έτος 2014 – 2015. Δεν είναι μόνο τα εισιτήρια αλλά είναι και ο τεράστιος τζίρος από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις υπόλοιπες διαφημιστικές καμπάνιες, τους χορηγούς και βεβαίως ο τζίρος των διαφόρων μπουτίκ με αναμνηστικά και άλλα.

Μιλάμε για ένα από τα πρώτα «μαγαζιά» της σύγχρονης αγγλικής οικονομίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου έχει τους υψηλότερους δείκτες στην παγκόσμια οικονομία και εκθειάζεται από τους ειδήμονες ως συγκλονιστική. Μια απλή αναδρομή σε πρόσφατες μετεγγραφές, θα πείσει και τον πιο καχύποπτο παρατηρητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε μόνο το κασέ του Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ στην πρόσφατη μετεγγραφή του στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης του τι συμβαίνει στα ρόστερ των μεγάλων ομάδων. Αυτό το πακέτο της μετεγγραφής έφτασε τα 222 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα. 

Όπως έλεγε κι ένας αμφιλεγόμενος Έλληνας πολιτικός, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, «στην Ευρώπη οι πολιτικοί όταν πολιτεύονται προετοιμάζουν την έξοδό τους για τον ιδιωτικό τομέα, παράδειγμα ο Γκέραρντ Σρέντερ ο οποίος από καγκελάριος κατέληξε μεγαλοστέλεχος της ρωσικής Gazprom». Στην Ελλάδα ως γνωστών οι πολιτικοί διασφαλίζουν το μέλλον τους εκτός Βουλής και υπουργείων με άλλους τρόπους που τους γνωρίζουμε όλοι.

Σε αυτή την τεράστια βιομηχανία, επιθυμεί να “βάλει πόδι”, ο υπερτιμημένος στο πρόσφατο παρελθόν και τρομερό παιδί του Βρετανικού Κοινοβουλίου, πρωτεργάτης παρέα με τον Μπιλ Κλίντον του “τρίτου δρόμου” για το προοδευτικό κίνημα, ο κ. Τόνι Μπλέρ. Πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των Εργατικών, πλέον στα αζήτητα, ο κος Μπλερ φέρεται να έχει θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιθυμεί δηλαδή να διαφεντεύει τις τύχες του επαγγελματικού αγγλικού ποδοσφαίρου, συνεστιαζόμενος με τους Αμπράμοβιτς και άλλους γνωστούς “επενδυτές” στον βωμό της στρογγυλής θέας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail,ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της Premier League

Ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ ανακοίνωσε την παραίτησή του τον περασμένο Ιούνιο, μετά από 20 χρόνια στο «τιμόνι» του αγγλικού πρωταθλήματος. Είκοσι χρόνια που έφεραν την Premier League στο υψηλότερο επίπεδο.

«O Βενγκέρ αφήνοντας Άρσεναλ και ο Σερ Αλεξ φεύγοντας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ένα μεγάλο κενό και το ίδιο ισχύει και για τον Ρίτσαρντ Σκάνταμορ. Είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση», είπε πρόσφατα Γκόρτνον Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. «Αναμένουμε ότι θα γίνει μια κατάλληλη συνάντηση σε εύθετο χρόνο ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση».

Πάντως, όπως  είναι γνωστό, το ποδόσφαιρο δεν ήταν από τα μεγάλα πάθη του Μπλερ, παρά τους ισχυρισμούς του ότι ήταν φίλαθλος της Νιούκαστλ. Ο Μπλερ, έφυγε από τη θέση του το 2007 μετά από 10 χρόνια ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης