Ο Καλίντ Μασούντ στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε άριστος μαθητής και εξαιρετικός αθλητής, χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την θρησκεία.

Ο Ισλαμιστής δολοφόνος της γέφυρας του Γουέστμινστερ γεννήθηκε με τ’ όνομά Άντριαν Έλμς στο Κεντ της Αγγλίας και πήγε στο Λύκειο Χάντλεις του Τούνμπριτζ Γουέλς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες φαίνεται σε αθλητική εκδήλωση του σχολείου μαζί με άλλους συμμαθητές τους. Κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει ότι ένα παιδί που φαίνεται τόσο χαμογελαστό και γεμάτο ζωντάνια θα μπορούσε να αιματοκυλίσει το Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας άλλους 50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο φίλος του από τα μαθητικά χρόνια Κέντον Τίλ, που απεικονίζεται κι αυτός στη φωτογραφία, ο «Καλίντ Μασούντ βίωσε ρατσισμό κατά τα σχολικά του χρόνια εξαιτίας του χρώματός του δέρματός του. Προσπαθούσε να είναι δημοφιλής αλλά γρήγορα εθίστηκε στα ναρκωτικά».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι για 3 με 4 χρόνια. Ήταν πανέξυπνος και αθληταράς. Εξαιρετικός στο ποδόσφαιρο. Δεν ασχολούνταν με την θρησκεία καθόλου».

Σήμερα, είπε, «έμαθα ότι το προσωνύμιο του ήταν “βρυκόλακας”. Όλα ξεκίνησαν χρόνια πριν, όταν απάντησε σε ρατσιστικό σχόλιο ενός ιδιοκτήτη καφέ. Από τότε άρχισε να διαπράττει πράξεις που τον οδηγούσαν στη φυλακή συχνά πυκνά. Εκεί ασπάστηκε τον Ισλαμισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης