Aπογοητευμένη δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έπειτα από την απόφαση του κοινοβουλίου της Σκωτίας να αρνηθεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο-ναυαρχίδα που θα τερματίζει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας αρνήθηκε χθες να δώσει τη συγκατάθεσή του για το νομοσχέδιο που αφορά την αποχώρηση από την ΕΕ, ωθώντας τη Βρετανία σε συνταγματικώς αχαρτογράφητα εδάφη, καθώς το Λονδίνο την ίδια ώρα πιέζει ώστε να εγκριθεί με κάθε τρόπο ο νόμος αυτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ψήφους 93 έναντι 30 το κοινοβούλιο της Σκωτίας δεν έδωσε την έγκρισή του στον Νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αποχώρηση) ο οποίος αυτήν την περίοδο συζητείται από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο. Με το νομοσχέδιο αυτό θα διακοπούν οι πολιτικοί, οικονομικοί και νομικοί δεσμοί του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Μολονότι το κοινοβούλιο της Σκωτίας δεν μπορεί να ασκήσει βέτο, η άρνησή του να συγκατατεθεί συνιστά μια άνευ προηγουμένου συνταγματική σύγκρουση μεταξύ Εδιμβούργου και Λονδίνου, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τα σχέδια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο υπουργός Σκωτίας Ντέιβιντ Μάντελ είπε ότι το Λονδίνο θα εξακολουθήσει να προωθεί αυτό το νομοσχέδιο, όμως αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο για περαιτέρω συζητήσεις. «Θα υπάρξει μια ευκαιρία για περαιτέρω συνομιλίες. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης