Σε μια άκρως συγκινητική τελετή στο δυτικό Σίδνεϊ αποχαιρέτησαν οι γονείς τα σιαμαία δίδυμα κορίτσια, τα οποία έζησαν μόλις 19 ημέρες αφότου γεννήθηκαν. Στο πλευρό τους στάθηκαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στα μικρά κορίτσια που απεβίωσαν λόγω των επιπλοκών που προέκυψαν από την κατάσταση της υγείας τους.

Προς τιμήν των 19 ημερών της ζωής τους οι γονείς, Σάιμον Χάουι και Ρενέ Γιανγκ, και τα τρία παιδιά τους-αδέλφια των τραγικών κοριτσιών, άφησαν 19 λευκά περιστέρια στον ουρανό. Τα μωρά θάφτηκαν σ’ ένα ροζ φέρετρο και προς τιμήν τους οι παρευρισκόμενοι ήταν ντυμένοι στα ροζ και κρατούσαν ροζ μπαλόνια. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στo Minchinbury.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο κορίτσια, που πήραν τα ονόματα Πίστη και Ελπίδα, γεννήθηκαν στις 8 Μαΐου με μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση γνωστή ως «craniofacial diprosopus» (διπροσωπία), που σημαίνει ότι μοιράζονται το ίδιο σώμα και τα ζωτικά όργανα, αλλά έχουν ξεχωριστό πρόσωπο και εγκέφαλο.

«Παρόλο που είχαν μόλις γεννηθεί φαινόταν να έχουν ήδη μεμονωμένες προσωπικότητες» δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Telegraph» ο θείος των κοριτσιών Πoλ Γιανγκ. «Η Πίστη ήθελε να τραβάει συνέχεια την προσοχή, ενώ η Ελπίδα ήταν χαρούμενη απλά με το να κρατάει το δάχτυλο μου».

«Ακόμα κι αν έχουν ένα μόνο σώμα, εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για δίδυμα. Για εμάς είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε» είχε δηλώσει μετά τη γέννηση τους ο πατέρας των διδύμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίπτωσή τους είναι τόσο σπάνια που μόνο 35 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και κανένα δεν έχει διασωθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης