Μετά το τέλος της σχολικής ημέρας, το After-School All-Stars (ASAS), μια εθνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνεργάζεται με σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, επεκτείνει την ημέρα μάθησης (έως και τις 18.00) για τα παιδιά από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Η αποστολή της οργάνωσης είναι να παρέχει την ασφάλεια και τη σταθερότητα που κάθε παιδί χρειάζεται, με στόχο να βοηθηθούν να επιτύχουν στα μαθήματά τους και στη ζωή τους γενικότερα. Επί του παρόντος, το ASAS εξυπηρετεί σχεδόν 92.000 μαθητές σε περισσότερες από 400 τοποθεσίες, σε συνολικά 14 περιοχές, 10 πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Αυστριακής καταγωγής ηθοποιός και πολιτικός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια) είναι ο ιδρυτής του ASAS και ανήρτησε στο Facebook το ακόλουθο βίντεο, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζει πόσο σημαντική είναι η ολιστική προσέγγιση της μάθησης, προκειμένου να προσφερθεί στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, η καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ο κ. Σβαρτσενέγκερ στο μήνυμά του αναφέρει: «Κάποια παιδιά με το που τελειώνουν το σχολείο έρχονται και τα παίρνουν οι γονείς τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που δεν έχουν σχεδόν κανέναν. Είναι τεράστιο λάθος να αφήνουμε τα παιδιά να περιφέρονται ασκόπως στους δρόμους. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ. Εγώ πάντα λέω στα παιδιά ότι πρέπει να έχουν ένα όραμα στη ζωή τους. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, για να τα βοηθήσουμε να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Κυνηγήστε το όνειρό σας. Αυτή είναι η γη των ευκαιριών. Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο. Αν δεν τα καταφέρετε εδώ, δεν θα μπορέσετε πουθενά άλλου»…

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης