Αρχίζει σήμερα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Βρετανίας για το Brexit

Αρχίζει σήμερα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Βρετανίας για το Brexit
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία αρχίζουν σήμερα τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων για το Brexit με στόχο να καθορίσουν τους όρους του «διαζυγίου» τους.

Έπειτα από έναν πρώτο εισαγωγικό γύρο, στη διάρκεια του οποίου οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν κατά προτεραιότητα, Βρυξέλλες και Λονδίνο μπορούν να αρχίσουν τώρα να συγκρίνουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις σε πιο ακανθώδη ζητήματα: τα δικαιώματα των πολιτών και τη διευθέτηση του λογαριασμού της Βρετανίας.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ ελπίζει να μπορέσει «να διασφαλίσουμε ότι εργαζόμαστε πάνω στις ίδιες βάσεις, με κοινούς στόχους».

Από βρετανικής πλευράς, ο Ντέιβιντ Ντέιβις ζήτησε από τις δύο πλευρές «να ξεκινήσουν δουλειά αυτήν την εβδομάδα».

«Η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών μας είναι προτεραιότητα για εμένα ξεκινώντας αυτόν τον γύρο και είμαι ξεκάθαρος ότι είναι κάτι στο οποίο πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο» πρόσθεσε. «Κάναμε μια καλή αρχή τον προηγούμενο μήνα και αυτήν την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την πραγματική ουσία» εξήγησε.

Οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες θα συζητούν καθημερινά σε επίπεδο ομάδων εργασίας μέχρι την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με παρόντα όλα τα μέλη των αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 10:04