Σε τέσσερις Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ καθώς και σε έναν Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο δόθηκε άσυλο από τις Αρχές της Νορβηγίας, έπειτα από αίτηση που έκαναν αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Την είδηση δημοσιοποίησε πριν από λίγο η ιστοσελίδα hurriyetdailynews.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως άλλοι 40 Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία ζήτησαν πολιτικό άσυλο. «Δεν θα τους εκδώσουμε» δηλώνουν Χριστιανοδημοκράτες πολιτικοί.

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι διπλωμάτες μαζί με τις οικογένειές τους αναζητούν καταφύγιο στη Γερμανία. Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί ήδη 136 αιτήσεις ασύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοσιογράφων που παρακολουθούν την υπόθεση, η αρμόδια υπηρεσία ασύλου της Γερμανίας δεν έχει αποφανθεί μέχρι στιγμής για τις αιτήσεις αυτές. Τον περασμένο Νοέμβριο το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει λόγο για 53 αιτήσεις Τούρκων διπλωματών, ενώ ο βουλευτής των Πρασίνων Οζκάν Μουτλού, με καταγωγή από την Τουρκία, απηύθυνε έκκληση στη γερμανική κυβέρνηση να «μη βιαστεί να λάβει αποφάσεις και να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή την κάθε αίτηση».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ έχει ζητήσει από το Βερολίνο να απορρίψει όλες τις αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει Τούρκοι στρατιωτικοί.

*Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com / DPA / tagesschau.de
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης