Tην τελική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το πρόγραμμα εργασίας της θα παρουσιάσει αύριο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις 9 πμ (ώρα Γαλλίας).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την κατανομή των χαρτοφυλακίων και τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής. Το μεσημέρι το ΕΚ θα θέσει σε ψηφοφορία ένα σχετικό ψήφισμα και στη συνέχεια θα ψηφίσει για την έγκριση ή μη του συνόλου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιούνκερ θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις επιστολές αξιολόγησης των υποψηφίων Επιτρόπων, όπως αυτές θα εγκριθούν από τη Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων την Τρίτη το βράδυ. Μετά τις τελικές δηλώσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει (ή να απορρίψει) το Σώμα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ψηφοφορία αυτή θα γίνει ηλεκτρονικά με ονομαστική κλήση.

Εφόσον εγκριθεί, η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την πενταετή θητεία της την 1η Νοεμβρίου 2014. Οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές του ΕΚ ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης