Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η είδηση ότι 16 χρονο κορίτσι βιάστηκε από 30 άνδρες και το βίντεο του βιασμού ανέβηκε στο Twitter. Σύμφωνα με την κατάθεση του άτυχου κοριτσιού, η ίδια πήγε στο σπίτι του φίλους της, όταν όμως ανέκτησε τις αισθήσεις της βρέθηκε σε άγνωστο σπίτι.

Οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τους 30 νεαρούς αλλά και τον φίλο της, ενώ όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου συνέλαβαν έναν εκ των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που έχω να πως είναι πως πρόκειται για ένα βάρβαρο έγκλημα και ότι όλη η κοινωνία είναι συγκλονισμένη από αυτή την κατάσταση. Eίναι μία αντανάκλαση, ένας καθρέφτης του άκρατου συντηρητισμού της κοινωνίας μας, που παραμένει μία πατριαρχική κοινωνία» τόνισε η Αρλάνζα Ρεβέλο, συντονίστρια του κινήματος για την υπεράσπιση των γυναικών.

To βίντεο του βιασμού, διάρκειας 40 δευτερολέπτων, προκάλεσε πολλά σχόλια κατά των γυναικών, υπονοώντας ότι το 16 χρονο κορίτσι ευθύνεται για ό,τι έγινε.

Στον προσωπικό της λογαριασμό η αποπεμφθείσα πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ ανήρτησε μήνυμα κατά της κουλτούρας του βιασμού που καλλιεργείται στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης