Η βρετανική κυβέρνηση αναγνωρίζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της να αναπτύξει οποιαδήποτε αποθέματα υδρογονανθράκων υπάρχουν σε αυτή, δήλωσε την Τετάρτη ο βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Λίντινγκτον τόνισε ότι «οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Βρετανίας ποτέ δεν ήταν πιο δυνατές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν θέματα που αφορούν «στην τεχνική βοήθεια που λαμβάνει η Κύπρος από τη Βρετανία σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό των κυβερνητικών δομών, την οικονομική και εμπορική μας σχέση, την αυξανόμενη στενή συνεργασία μας στην καταπολέμηση της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας», και επεσήμανε ότι όλα αυτά αποτελούν απόδειξη της σχέσης μεταξύ «δύο κυρίαρχων κρατών που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της μίας προς την άλλη». Σημείωσε ότι συζήτησαν, επίσης, το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο θα συναντηθεί και με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide.

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο συζήτησαν θέματα που αφορούν διεθνείς κρίσεις που τόσο η Κύπρος όσο και η Βρετανία πρέπει να αντιμετωπίσουν, τη σοβαρή αστάθεια στη Μέση Ανατολή και την άνοδο του Ισλαμικού Χαλιφάτου «που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης