Επιδόματα ανεργίας σε 28 πρόσωπα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν προσχωρήσει στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, κατέβαλλε η Δανία, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας.

Η Υπηρεσία ανέφερε στην εφημερίδα BT ότι από τους 28 δικαιούχους, οι 15 έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν τα χρήματα, οκτώ περιπτώσεις τελούν υπό διερεύνηση και οι πέντε εξ αυτών απαλλάχθηκαν ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απίστευτα σημαντικό να μην είμαστε αφελείς», δήλωσε στην εφημερίδα η υπουργός Δικαιοσύνης Μέτε Φρέντρικσεν, ερωτηθείσα για τα στοιχεία που προήλθαν από τη διασταύρωση των αρχείων από πολλές διοικητικές υπηρεσίες.

Η Δανία είναι μία από τις πλέον γενναιόδωρες χώρες σε ό,τι αφορά την καταβολή επιδομάτων ανεργίας, το οποίο ενδέχεται να φθάσει και τα 108 ευρώ την ημέρα για περίοδο δύο ετών.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δικαιούχοι που ερευνώνται συνεχίζουν να λαμβάνουν τα επιδόματα, ούτε εάν είναι όλοι τους Δανοί υπήκοοι ή πόσοι είναι αλλοδαποί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των χωρών της Δύσης που αριθμούν τους μεγαλύτερους αριθμούς τζιχαντιστών, η Δανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πίσω από το Βέλγιο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών «περισσότεροι από 100» κάτοικοι της χώρας έφυγαν προκειμένου να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία, ωστόσο ένας Δανός που ειδικεύεται στα θέματα της Μέσης Ανατολής, ο Νάσερ Κάντερ, υποστήριξε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, καθώς η συγκεκριμένη εκτίμηση χρονολογείται από τον Ιούνιο.

«Ο αριθμός αυξάνεται σε πολλές χώρες, γιατί λοιπόν να μη γίνεται το ίδιο στην περίπτωση της Δανίας;» ανέφερε μιλώντας στη βελγική εφημερίδα Berlingske.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης