Σε 3 νέες συλλήψεις προχώρησε σήμερα η βρετανική αστυνομία που συνδέονται με την επίθεση με τέσσερις νεκρούς την Τετάρτη στο Λονδίνο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του δράστη σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καλίντ Μασούντ, ο δράστης της πλέον πολύνεκρης επίθεσης στη Βρετανία τα τελευταία 12 χρόνια, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά έξω από το κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ, ήταν Βρετανός υπήκοος και γνωστός επίσης με τα ονόματα Έιντριαν Ελμς και Έιντριαν Ράσελ Ατζάο.

Ο διοικητής της μονάδας αντιτρομοκρατικών ερευνών της Σκότλαντ Γιαρντ, Μαρκ Ρόουλι, γνωστοποίησε από την πλευρά του ότι η αστυνομία προχώρησε σε «δύο νέες σημαντικές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας» και σε μια τρίτη σήμερα το πρωί στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα.
Συνολικά η αστυνομία έχει συλλάβει 11 ανθρώπους ηλικίας 21 έως 58 ετών (επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες): οκτώ στο Μπέρμιγχαμ (κεντρικά), δύο στο Μάντσεστερ (βόρεια) και έναν στο Λονδίνο.

Μία γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και οι υπόλοιποι 10 προφυλακίστηκαν σήμερα το απόγευμα, καθώς «συνελήφθησαν με την υποψία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις», σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης