Ο πατέρας του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος τον Ιούλιο του 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους στο κέντρο του Όσλο και σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, δήλωσε σήμερα ότι οι φασιστικές, αντιμεταναστευτικές απόψεις του γιου του φαίνεται να γίνονται πιο ακραίες στη φυλακή.

«Δεν είναι ωραίο να είσαι ο πατέρας ενός κατά συρροή δολοφόνου», δήλωσε ο πρώην διπλωμάτης Γενς Μπράιβικ, 78 ετών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας του «Δικό μου λάθος;». Ο ίδιος είπε ότι το να ανακαλύπτεις ότι ο γιος σου είναι κατά συρροή δολοφόνος ξεπερνά και τους χειρότερους εφιάλτες ενός γονιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι γίνεται ολοένα και πιο ακραίος, ίσως να γίνει πιο επικίνδυνος», πρόσθεσε ο Γενς Μπράιβικ, αφού ο 35χρονος γιος του τού έστειλε μια επιστολή στην οποία αρνείται το αίτημα του πατέρα του να τον δει για πρώτη φορά μετά το μακελειό του 2011.

Ο Γενς Μπράιβικ σημείωσε ότι ως πατέρας έχει «λίγες ελπίδες» ότι ο γιος του θα δείξει μεταμέλεια.

Στην επιστολή του προς τον πατέρα του ο Άντερς θέτει δύο όρους για να δεχθεί να τον δει: ο Γενς θα πρέπει να δηλώσει ότι είναι φασίστας και να αποκηρύξει τους γονείς του επειδή δεν τάχθηκαν με τους ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Νορβηγίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενς Μπράιβικ εξέφρασε τον φόβο ότι ο Άντερς ενδέχεται να επηρεάσει άλλους εξτρεμιστές από τη φυλακή με την ακραία αντιμεταναστευτική ιδεολογία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης