Η επιλογή του μέρους (το βρετανικό κοινοβούλιο), το γεγονός ότι ο δράστης ενήργησε με ελάχιστα μέσα αλλά και η άμεση αντίδραση των βρετανικών Αρχών είναι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελο Συρίγο, τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του χθεσινού χτυπήματος στην «καρδιά» του Λονδίνου.

«Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι γίνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο που έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έναν ισχυρό συμβολισμό -νομίζω ότι δεν έχει γίνει εδώ και πολλούς αιώνες χτύπημα αυτού του τύπου στη βρετανική βουλή- και ότι ο δράστης έδρασε με τα ελάχιστα μέσα που μπορούσε, με ένα αυτοκίνητο και μ’ ένα μαχαίρι» τόνισε ο κ. Συρίγος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρήση των ελάχιστων μέσων «δείχνει ότι η απειλή είναι παντού ουσιαστικά. Αν κάποιος τρελός θελήσει να βγει στον δρόμο και να κάνει κάτι, μπορεί να το κάνει πλέον. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον μοναχικό λύκο. Το θέμα είναι πώς αντιδράς μετά. Και η αντίδραση των βρετανικών Αρχών ήταν άμεση» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τρόμος και σύγχυση στο Λονδίνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης