Nα αυξήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη μετριοπαθή αντιπολίτευση της Συρίας δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παραδεχόμενος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν επιθέσεις στο έδαφός τους και να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες του Ισλαμικού Χαλιφάτο να στρατολογήσει οπαδούς.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο Άμυνας (σ.σ.: Πεντάγωνο), ο Ομπάμα υπογράμμισε τη δυσκολία της αποτροπής επιθέσεων μικρής κλίμακας από μεμονωμένους ισλαμιστές μέσα στις ΗΠΑ, παρά τις επιτυχίες στην αποτροπή μεγάλης κλίμακας επιθέσεων όπως αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. «Θα χρειαστεί να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε τέτοιες πράξεις» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι δεν υπήρχαν προς το παρόν σχέδια για την αποστολή περισσότερων Αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό και επανέλαβε ότι η μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου δεν θα είναι μικρής διάρκειας. Ανέφερε ακόμη ότι η εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων από Αμερικανούς είχε εντατικοποιηθεί αφού κρίθηκε πολύ αργή.

«Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τους ρυθμούς παράδοσης υλικού κριτικής σημασίας, μεταξύ του οποίου συμπεριλαμβάνονται και αντιαρματικά όπλα, στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και έχω ξεκαθαρίσει στην ομάδα μου ότι θα κάνουμε περισότερα για να εκπαιδεύσουμε και εξοπλίσουμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία» τόνισε ο Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης