Ένας νεαρός Βρετανός κατάφερε να συγκεντρώσει ως σήμερα το απόγευμα περισσότερα από 200.000 ευρώ χάρη σε έναν διαδικτυακό έρανο που ξεκίνησε με την ελπίδα να μαζέψει το ποσό του 1,6 δισ. και να βοηθήσει την Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Τομ Φίνεϊ, ένας Λονδρέζος ηλικίας 29 ετών που εργάζεται σε ένα κατάστημα πολυτελών υποδημάτων στο Κόβεντ Γκάρντεν, προτρέπει κάθε Ευρωπαίο να προσφέρει το ποσό που ισοδυναμεί με «την τιμή μιας χωριάτικης σαλάτας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αυτό το ποσό χρειάζονται οι Έλληνες. Μοιάζει μεγάλο, ωστόσο ισοδυναμεί μόνο με τρία ευρώ ανά Ευρωπαίο ήτοι η ποσότητα μισής πίντας μπίρας στο Λονδίνο ή εκείνο μιας χωριάτικης σαλάτας» υπογράμμισε ο ίδιος στον ιστότοπο Indiegogo, όπου μπορεί να μπει κανείς για να προσφέρει τη δωρεά του.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό. Θα είναι φανταστικό» είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο αν και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί μόλις το 0,01% του ποσού.
«Ό,τι κι αν συμβεί, όλο αυτό είναι σαν ένα μήνυμα που δείχνει ότι οι πραγματικοί άνθρωποι ανησυχούν για τους συμπολίτες τους στην Ευρώπη» τόνισε ο νεαρός άνδρας με καταγωγή από το Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία.

Έως σήμερα το απόγευμα, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του νεαρού Βρετανού. Ο Τομ Φίνεϊ άλλωστε υπόσχεται στους δωρητές ότι θα τους ανταμείψει: για το ποσό των 3 ευρώ θα λάβουν μία καρτ ποστάλ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θα σταλεί από την Ελλάδα, για 6 ευρώ θα τους στείλουν στο σπίτι μια χωριάτικη σαλάτα, για 10 ευρώ θα πάρουν ένα μπουκάλι ούζο και για μια δωρεά ύψους 25 ευρώ ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί.
Εάν το ποσό δε συγκεντρωθεί σε διάστημα επτά ημερών, οι δωρεές θα επιστραφούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήταν έξοχο να διασφαλίσουμε ότι οι δωρεές θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για ένα σχέδιο αρωγής προς τον ελληνικό λαό προκειμένου οι πολίτες να βρουν δουλειά ή να πουλούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό» τόνισε.

Για να εξηγήσει μάλιστα την πρωτοβουλία του, ο Φίνεϊ υπογράμμισε ότι «έχει κουραστεί να βλέπει την ελληνική κρίση να συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους πολιτικούς να κωλυσιεργούν την ώρα που οι πολίτες είναι τα θύματα αυτή της κατάστασης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης