Μεγάλη εργατική ένωση Καταλανών ροδακινοπαραγωγών και εκτροφέων βοοειδών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας από την Ε.Ε. να τους αποζημιώσει για τις ζημίες που υφίστανται μετά το εμπορικό εμπάργκο από τη Ρωσία, λόγω της πολιτικής των Βρυξελλών.

Περί τους 30 αντιπροσώπους JARC (Ένωση Νέων Αγροτών και Εκτροφέων της Καταλωνίας) από τις μεγαλύτερες αγροτικές ενώσεις της περιοχής έκαψαν προϊόντα τους μαζί με σημαία της ΕΕ έξω από το δημαρχείο της πόλης Lleida.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα αποδεχτούμε άλλο να μας λένε από την Ε.Ε. τι θα πρέπει να κάνουμε. Εκείνοι οι άνθρωποι που ουδέποτε έχουν πατήσει το πόδι τους σε αγρό. Επιτέλους κάποτε θα πρέπει να ακουστούν και οι παραγωγοί και όχι μόνον οι καταναλωτές» δήλωσε ο εκπρόσωπός τους David Borda στους δημοσιογράφους.

Τα μέλη του JARC, υπέβαλαν επίσης το αίτημα των αγροτών στην ισπανική κυβέρνηση να πιέσει ώστε να σταματήσουν οι πολιτικές αποφάσεις των Βρυξελλών να πλήττουν τον αγροτικό κόσμο και απαιτούν να αποζημιωθούν από την αύξηση των δασμών εισαγόμενων φρούτων από χώρες όπως το Μεξικό, η Τουρκία και το Μαρόκο.

Η Ε.Ε. ως τώρα έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει €125 εκατομμύρια για ενίσχυση των αγροτών, αλλά οι ζημίες που υπολογίζονται ξεπερνούν τα €6.7 δισεκατομμύρια το χρόνο και θα κοστίσουν σύμφωνα με υπολογισμό της ING στην απώλεια 130.000 θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας. Ισπανοί αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. στη Σεβίλή, αλλά και το ρωσικό προξενείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης