Η Sarah Thistlethwaite έγινε μητέρα την Παρασκευή δύο «mono mono» δίδυμων κοριτσιών, έπειτα από καισαρική τομή.

Το να γεννηθούν «mono mono» δίδυμα, δηλαδή δίδυμα που μοιράζονται τον ίδιο αμνιακό σάκο και πλακούντα στη μήτρα της μητέρας τους, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο συμβαίνει μία στις 10.000 γεννήσεις διδύμων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δίδυμα κοριτσάκια, όμως, που ήρθαν στον κόσμο την Παρασκευή στο Οχάιο, φαίνεται πως έχουν ήδη σπάσει ένα ακόμη «ρεκόρ» σπανιότητας. Η Jillian και Jenna εκτός από μονοαμνιωτικά δίδυμα, πιθανότατα είναι και τα μοναδικά μωρά που γεννήθηκαν κρατώντας η μία το χέρι της άλλης. Οι γιατροί τα σήκωσαν για να δουν και οι γονείς τη στιγμή τρυφερότητας των δύο αδελφών, με κάποιον από τους παρευρισκόμενους να την απαθανατίζει. Από τότε, η φωτογραφία των κοριτσιών έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Για την ιστορία, η Jillian και Jenna μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τη γέννησή τους σε θερμοκοιτίδα, καθώς χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη για να αναπνεύσουν τις πρώτες ώρες. Το απόγευμα της Κυριακής, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, τα κορίτσια βγήκαν από τις θερμοκοιτίδες και οι γονείς τους τα κράτησαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους. Οι δυο τους αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μετά μετά από δύο εβδομάδες, ενώ η μητέρα αναμένεται να αποχωρήσει από το μαιευτήριο αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης