Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε την Κυριακή τον γαμπρό του φυλακισμένου νομπελίστα, Λιου Ξιαομπό, σε 11 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της απάτης, σε μια υπόθεση την οποία οι ακτιβιστές αποκάλεσαν ως άλλο ένα παράδειγμα τιμωρίας για την οικογένεια Λίου.

Οι υποστηρικτές του κατόχου του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2010 υποστηρίζουν ότι «η υπόθεσή ήταν χαλκευμένη», με στόχο να αποσπάσει την αυξημένη προσοχή της κοινής γνώμης από τα δεινά της συζύγου του Λίου Ξιαμπάο, Λίου Ξία, η οποία παραμείνει σε κατ ‘οίκον περιορισμό χωρίς να έχει καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο στην πόλη Χουαιρού, βορειοανατολικά του Πεκίνου, καταδίκασε τον Λιου Χούι -διευθυντή σε μια εταιρεία real estate με έδρα την πόλη Σεντζέν- με την κατηγορία της οικονομικής εξαπάτησης ενός άνδρα με το ποσό των 3 εκατομμυρίων γουάν.

Ο Λίου Ξιαομπό, ένας βετεράνος αντιφρονών που έλαβε μέρος στην εξέγερση υπέρ της Δημοκρατίας το 1989 στην Πλατεία Τιενανμέν, φυλακίστηκε για 11 χρόνια το 2009 με την κατηγορία της οργάνωσης ανατροπής του πολιτικού μονοκομματισμού. Στη σύζυγό του, Λίου Ξία, σπάνια επιτρέπεται να εξέλθει από το σπίτι της και σχεδόν ποτέ δεν της επιτρέπεται να δέχεται επισκέπτες, παρότι δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης