Ο στρατός που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι συμμετείχε χθες στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία στην πόλη Ντέρνα, έπειτα από μια αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών στην κεντρική Αίγυπτο νωρίτερα χθες.

Το γραφείο τύπου της πολεμικής αεροπορίας των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει μια χερσαία επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας κάτοικος της πόλης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις, ενώ πρόσθεσε ότι στόχοι των επιδρομών έγιναν στρατόπεδα που χρησιμοποιούν μαχητές που ανήκουν στην οργάνωση Μάτζλις αλ Σούρα.

Η Ντέρνα είναι μια από τις πόλεις των οποίων τον έλεγχο προσπαθούν να αποσπάσουν δυνάμεις που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χάφταρ, θεωρούμενου ως συμμάχου της Αιγύπτου.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ πολιορκούν την πόλη κι εξαπολύουν ενίοτε αεροπορικά πλήγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντέρνα έχει ιστορικό δράσης ισλαμιστών εξτρεμιστών και είναι η πόλη όπου το Ισλαμικό Κράτος απέκτησε για πρώτη φορά παρουσία στη Λιβύη, το 2014. Ωστόσο οι δυνάμεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης εκδιώχθηκαν αργότερα από την πόλη από ντόπιους μαχητές και αντίπαλους ισλαμιστές της οργάνωσης Μάτζλις αλ Σούρα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης