Ο σύμβουλος και γαμπρός του προέδρου Ντόναλν Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, συνοδευόμενος από τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, Τζέισον Γκρίνμπλατ, συναντήθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο συζήτησαν τις προσπάθειες για την ειρήνευση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Στη συνάντηση αυτή «συζητήθηκαν ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει η διπλωματική διαδικασία, οι εξελίξεις στην περιοχή καθώς και η κατάσταση στη Γάζα», σε ό,τι φορά την ασφάλεια και την ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νετανιάχου «εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξή του στο Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους οι Κούσνερ και Γκρίνμπλατ συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Δεν προβλέπεται να συναντηθούν με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, δεδομένου ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει παγώσει εδώ και πολλούς μήνες τις επαφές της με την Ουάσινγκτον καθώς θεωρεί, ότι η αμερικανική κυβέρνηση τηρεί κατάφωρα φιλοϊσραηλινή στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης