Κάτι περισσότερο από 40 εκατομμύρια λίρες (περίπου 48,7 εκατ. ευρώ) πλήρωσαν πέρυσι οι Βρετανοί φορολογούμενοι για τα έξοδα της πολυαγαπημένης τους βασιλικής οικογένειας.

Αυτά πέρυσι, καθώς εφεξής, σύμφωνα με το Reuters και τον «Guardian», το κόστος αυτό, δηλαδή το λεγόμενο «Κονδύλιο Κυριαρχίας» («Sovereign Grant») για την κάλυψη των υποχρεώσεων και των προς το ζην της βασιλικής οικογένειας, θα αυξηθεί για τον ερχόμενο χρόνο σημαντικά, σχεδόν θα διπλασιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τα μέσα του 2018 το Μπάκιγχαμ θα λάβει 76,1 εκατομμύρια λίρες, όπως αναφέρει το Reuters, ενώ ο «Guardian» ανεβάζει το ποσό αυτό στα 82 εκατ. Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση σχετίζεται με την αναγκαία ανακαίνιση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, της επίσημης κατοικίας της βασίλισσας Ελισάβετ. Συνολικά για την ερχόμενη δεκαετία το κόστος της ανακαίνισης υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 369 εκατομμύρια λίρες.

Το «λίφτινγκ» περιλαμβάνει την αντικατάσταση για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια ηλεκτρικών καλωδίων, παλιών σωληνώσεων και του συστήματος θέρμανσης υπό τον φόβο πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης