Τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα πήρε πρώτος ο οικοδεσπότης του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την Ελλάδα «αξιόπιστο σύμμαχο» διατυπώνοντας την άποψη πως πως η χώρα μας θα επανέλθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενύσεις ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας» σημείωσε ενώ νωρίτερα όταν υποδέχτηκε τον Αλ. Τσίπρα στο γραφείο του δεσμεύτηκε για αναβάθμιση των F-16.

«Με μεγάλη τιμή καλωσόρισα τον Αλέξη Τσίπρα, έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Η Ελλάδα το λίκνο της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και τόσων άλλων πραγμάτων. Η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά Με τον κύριο πρωθυπουργό ολοκληρώσαμε μια πολύ καλή συνάντηση» σημείωσε ο Ντ. Τραμπ και συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην Βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες», είπε ο προέδρος των ΗΠΑ.

Λαμβάνοντας τον λόγο μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές συνομιλίες και σημείωσε: «Έχουμε κοινές αξίες. Η σχέση μας στηρίζεται σε μία εξαιρετικά δυναμική ελληνική ομογένεια, που προσφέρει πάρα πολλά και στις δύο χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και αρχίζει να προσελκύει επενδυτές» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα καθίσταται ο πιο σημαντικός και σταθερός πυλώνας ασφαλείας σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Διατηρούμε τον διάλογο με την Τουρκία, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Προωθούμε σχήματα συνεργασίας στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα καθίσταται σταδιακά σημαντικός κόμβος μεταφορών και ενέργειας».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Κυπριακό ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε:

«Προσβλέπουμε στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Η επικίνδυνη παραβατική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί. Η Ελλάδα θα προστατεύει πάντοτε αποφασιστικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Αποφασίσαμε τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των υπουργών Οικονομίας» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ερωτήθηκε για το Obamacare το χαρακτήρισε «καταστροφή» και διαμήνυσε ότι 
«δεν πρόκειται να λειτουργήσει» ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε: «Έχουμε τις ψήφους για να το μπλοκάρουμε». «Εκτός από νομοθετικές παρεμβάσεις δείχνουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσουν οι επενδύσεις» είπε ο πρόεδρος της Αμερικής και δήλωσε πως η Αμερική έχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα καθώς είναι μια χώρα με πολλές δυνατότητες.

«Η Ελλάδα σε αμυντικό επίπεδο είναι εταίρος των ΗΠΑ και έχουμε εμπιστοσύνη στον αξιόπιστο σύμμαχο» σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση. Δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο στροφής.

Μιλώντας για το Ελληνικό ο πρωθυπουργός της χώρας μας τόνισε «Ενημέρωσα τον πρόεδρο οτι το Ελληνικό προxωράει και πολύ γρήγορα θα δούμε ένα μεγάλο project real estate» και έστειλε μήνυμα προς τους Αμερικάνους επενδυτές λέγοντας «Η Ελλάδα είναι, εκτός από τουριστικός και επενδυτικός προορισμός».

«Λέμε ναι στην παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή πορεία της,αλλά να σέβεται τους κανόνες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας πως εξήγησε στον Ντ. Τραμπ την κατάσταση που επικρατεί με τη γειτονική μας χώρα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο δρόμος προς Ευρώπη έχει απαραίτητες προϋποθέσεις» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης