Νεκρός από τα πυρά ενόπλων έπεσε ένας ανώτατος αξιωματικός του κυβερνητικού στρατού στη Λιβύη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Χάντια, αρμόδιος για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, δολοφονήθηκε ενώ έβγαινε από ένα τέμενος στην Βεγγάζη, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πατέρας μου έβγαινε από το τέμενος μαζί με τον ιερωμένο και έναν από τους γείτονές μας, όταν ένα όχημα σταμάτησε μπροστά του. Οι τέσσερις επιβαίνοντες απαίτησαν να μάθουν την ταυτότητά του και κατόπιν τον πυροβόλησαν», εξήγησε ο Άχμεντ Χάντια, γιος του δολοφονηθέντος αξιωματικού, αδυνατώντας να δώσει μια λογική εξήγηση για τα κίνητρα των δραστών.

Πρόκειται για ένα ακόμη βίαιο περιστατικό που φανερώνει την αδυναμία των Αρχών της αφρικανικής χώρας να… καλύψουν το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι. Το μεταβατικό Κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, καλείται μέσα σε διάστημα ενός χρόνου να εκλέξει το νέο πρωθυπουργό και να συγκροτήσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας ο οποίος θα τεθεί προς ψήφιση στη νέα Βουλή.

Διαβάστε επίσης:
Λιβύη: Εκλογή προέδρου στο μεταβατικό Κοινοβούλιο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012, 03:28
Εκλογές με το δάκτυλο στη σκανδάλη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 02:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης