Μαλτέζοι ερευνητές θεωρούν ότι ο συλληφθείς εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που της στοίχισε τη ζωή με μήνυμα στο κινητό της, μέσα από ένα ταχύπλοο που έπλεε ανοικτά της Μάλτας.

Κατηγορίες για τη δολοφονία της απαγγέλθηκαν εις βάρος τριών ανδρών. Οι ίδιοι κατηγορούνται και για οπλοκατοχή και κατοχή υλικού για την κατασκευή βόμβας. Οι αδελφοί Τζορτζ και Αλφρεντ Ντετζόρτζο, 55 και 53 ετών αντιστοίχως, και ο 55χρονος Βίνσεντ Μουσκάτ δήλωσαν αθώοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 53χρονη Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε ενώ οδηγούσε κοντά στο σπίτι της. Η δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει τη σχέση της κυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ με το σκάνδαλο των Panama Papers.

Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως ο Τζορτζ Ντετζόρτζο έστειλε το γραπτό μήνυμα μόλις έλαβε το πράσινο φως από τον αδελφό του Άλφρεντ, ο οποίος εκτιμούν ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Επίσης κατασχέθηκε ένα ταχύπλοο. Ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από τον δικηγόρο των συλληφθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης