Σε δημόσια δήλωσή τους, η Κουρδική Γενική Συντονιστική Αρχή των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης στη Συρία καταδικάζει τους χθεσινούς βομβαρδισμούς τουρκικών μαχητικών εναντίον ενόπλων της YPG, που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών. 

Συνολικά 26 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά κατά 18 στόχων των Κούρδων που δραστηριοποιούνται στα βόρεια της Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 160-200 μαχητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού. Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, πλήττοντας περιοχές που πρόσφατα είχαν ανακαταλάβει οι Κούρδοι. Οι βόμβες έπληξαν εννέα κτήρια, ένα θωρακισμένο όχημα καθώς κι άλλα οχήματα γενικής χρήσης που ανήκαν στους Κούρδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση:

«Από χτες, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τα χωριά Um Al Housh, Um Al Qura και Hasiya στην περιοχή Al Shahba, στο βόρειο Χαλέπι. Αυτά τα χωριά είχαν πρόσφατα απελευθερωθεί από τις επαναστατικές δυνάμεις. Η βομβιστική αυτή επίθεση συνέβη λίγες ώρες μόνο μετά την απελευθέρωση αυτών των χωριών, του Al Shabha Dam και του κέντρου Syriatel από τους τρομοκράτες της ISIS.

«​Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι η πρόσφατη αυτή επίθεση του τουρκικού κράτους έρχεται σαν απάντηση στην απελευθέρωση της περιοχής από τους τρομοκράτες της ISIS. Είναι μία απόδειξη ότι η Τουρκία στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της ISIS»
Εμείς, η Γενική Συντονιστική Αρχή των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης (Al Jazira, Kobani και Efrin) καταδικάζουμε αυτή τη βίαιη επίθεση, που διέπραξε το τουρκικό κράτος εναντίον του λαού μας και απειλεί εκατοντάδες αθώους πολίτες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους πολίτες της Βόρειας Συρίας. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι η πρόσφατη αυτή επίθεση του τουρκικού κράτους έρχεται σαν απάντηση στην απελευθέρωση της περιοχής από τους τρομοκράτες της ISIS. Είναι μία απόδειξη ότι η Τουρκία στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της ISIS και άλλες συνδεόμενες με αυτή τρομοκρατικές οργανώσεις και άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσική Ομοσπονδία, διεθνείς ανθρωπιστικές και πολιτικές οργανώσεις να δράσουν άμεσα ώστε να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα και να εμποδίσουν το τουρκικό κράτος που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή με τις συνεχείς παραβιάσεις της συριακής κυριαρχίας και διεθνών νόμων και συμβάσεων.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να αγνοηθεί από τη διεθνή κοινότητα, όπως συνέβη όταν η Τουρκία κατέλαβε την Jerablus. Καλούμε επίσης όλους τους Σύρους να ενεργήσουν υπεύθυνα και να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς, από τους οποίους χαμένη βγαίνει η ίδια η Συρία και η διαδικασία επίλυσης της συριακής κρίσης.

Η Γενική Συντονιστική Αρχή των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης (Al Jazira, Kobani και Efrin) 19/10/2016».

Διαβάστε ακόμα: Η πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα καταγγέλλει την τουρκική επεκτατικότητα

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης