Δύο μήνες μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια, η αστυνομία φέρεται να έχει εντοπίσει ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα Νόβιτσοκ στο δωμάτιο όπου διέμεναν οι δύο Ρώσοι συλληφθέντες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail χρειάστηκαν δύο μήνες προκειμένου η αστυνομία να βρει νέα στοιχεία στο δωμάτιο των δύο Ρώσων, του Alexander Petrov και του Ruslan Boshirov στο ξενοδοχείο City Stay Hotel στο ανατολικό Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, αναφέρει η ίδια πηγή ανακοίνωσε σήμερα ότι «χαμηλά επίπεδα» της ουσίας Novichock βρέθηκαν στο εν λόγω δωμάτιο, δύο μήνες μετά την έναρξη της έρευνας.

Μετά τις ανακοινώσεις ζητήθηκε από όσους διέμειναν στο ξενοδοχείο την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου – Απριλίου 2018 να έρθουν σε επαφή με την αστυνομία. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε από τις Αρχές δεν φαίνεται να ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Alexander Petrov και Ruslan Boshirov είχαν εντοπιστεί από κάμερα CCTV στις 4 Μαρτίου στον σταθμό τρένων του Salisbury.

Πρόκειται για την ίδια ημέρα όπου η αστυνομία εικάζει ότι έγινε η επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα κατά του Σκριπάλ και της κόρης του στο Salisbury.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι οι δύο Ρώσοι είχαν φθάσει στο Λονδίνο στις 2 Μαρτίου 2018 αφού προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Gatwick.
Έμειναν εκεί και μετέβησαν δύο φορές στο Salisbury. Όπως εικάζεται τη δεύτερη φορά έγινε η επίθεση κατά του διπλού πράκτορα.

Ο Σκρίπαλ και η κόρη του Πέρασαν πολλές εβδομάδες νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Salisbury και παρουσίασαν σταδιακή βελτίωση μέχρι που έλαβαν εξιτήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης