Από καρδιακή προσβολή έφυγε από τη ζωή ο Κρις Λαζαρή, ο επιτυχημένος Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν μία από τις πλέον σεβαστές φυσιογνωμίες της ομογένειας της Βρετανίας.
Σύμφωνα με την ετήσια «Λίστα Πλουσίων», που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα Sunday Times, το 2015 η περιουσία του Κρις Λαζαρή ανερχόταν σε δύο δισ. εκατ. ευρώ. Ήταν δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και Κυπρίων της Βρετανίας (πίσω από τον σερ Στέλιο Χατζηιωάννου) και 65ος συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Κρις Λαζαρή ήταν συμμαθητής και στενός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού. Το 1962, στα 16 του, μαθαίνει ότι είναι υιοθετημένος και φεύγει από τη Λεμεσό, με πέντε λίρες στην τσέπη (ένα βδομαδιάτικο για την εποχή). «Όταν ήρθα στο Λονδίνο δεν είχα επιλογές» είχε πει ο ίδιος. Πρώτιστη έγνοια του ήταν η επιβίωση. Έπλενε πιάτα και κατσαρόλες στην κουζίνα κάποιου εστιατορίου. Μετά έγινε σερβιτόρος σε ένα διάσημο, ελληνικό εστιατόριο των 60’s, σερβίροντας από τον Τσάρλιν Τσάπλιν μέχρι την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Με τις πρώτες οικονομίες μπήκε σε κολέγιο και σπούδασε μόδιστρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο, με άνω του 90% των ακινήτων του να βρίσκεται στο West End, την καρδιά της πόλης, ενώ διαθέτει περιουσία ακόμα και στην Oxford Street.

Ανέπτυξε μεγάλο κοινωφελές έργο, το οποίο ωστόσο φρόντιζε να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στο πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο περιλαμβάνεται η ενεργή στήριξή του στον «Ραδιομαραθώνιο» του ΡΙΚ για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Κρις Λαζαρή αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαρία, τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης